woensdag 30 juli 2008

Terugplaatsing !!

Deze morgen rond 8u een telefoontje met goed nieuws: we werden verwacht voor de terugplaatsing!!

Toen wij (heel snel al) aan de beurt waren kregen we te horen dat ze 2 embryo's ontdooid hadden en dat 1 ervan goed gaan verderdelen was.. Die werd vandaag dus teruggeplaatst!

Vanaf nu is het dus terug afwachten... En ondertussen braaf verder de progynova en utrogestan (en foliumzuur natuurlijk) innemen!
Op dinsdag 12 augustus hebben we terug een afspraak in het uz om bloed te laten trekken!

Zal waarschijnlijk echt spannend worden deze keer want ik denk dat al die medicatie mijn regels wel zal tegenhouden?!

We hebben deze morgen direct ook gevraagd om ons al in te plannen voor de volgende punctie! Omdat er toch wel een wachtlijst van een aantal maanden is en als het zover komt dat we nog een punctie nodig hebben, wil ik die dan ook wel zo snel mogelijk!!

Dus, lieve mensen, vanaf nu is het duimen geblazen en massaal kaarsjes laten branden!!

dinsdag 29 juli 2008

Hier ben ik weer, heel veel leuke dingen gedaan ondertussen! Ik ben echt aan het genieten van mijn verlof:)

Vorige week een dagje naar zee geweest en het was echt een prachtige dag! We zijn op bezoek geweest bij de mama van iemand die heel erg belangrijk was voor mij maar die enkele maanden geleden overleden is... Had er een beetje schrik voor omdat ze aan telefoon altijd heel erg in de put klinkt en niet meer buiten wil komen, maar het is heel goed meegevallen! Ze had echt ongelofelijk haar best gedaan om ons in de watten te leggen en we hebben een heel leuke dag gehad! Was fijn om zien dat ze terug wat openbloeide en genoot van de dag! We zijn lang gebleven en vertrokken met de belofte om niet te lang te wachten voor we nog eens komen..

Zaterdag was ik dan jarig! De dag begon al heel goed met ontbijt op bed (tja, zijn nog in onze wittebroodsweken he:), een bloemetje en een heel lief kaartje!

Zijn de hele dag op stap geweest (naar Limburg) en was heel leuk! De zondag kwam Guy zijn familie voor een barbeque (de eerste echte bbq sedert we in ons nieuwe huis wonen) en het was heel gezellig en ook heel lekker! Onze 2 petekindjes waren er ook bij (9m en 4m oud) en was echt een plezier om ze bezig te zien!!

Gisteren ben ik naar Aalst geweest met een vriendin voor een beauty-verwen dag!! Had een bon gekregen op mijn vrijgezellendag en bij mij blijft dat nooit lang liggen!!

Ben het er de laatste tijd nogal van aan het nemen moet ik zeggen, en ik geniet met volle teugen!!

En dan morgen normaal gezien de terugplaatsing!! Ze bellen ons rond 8u om te zeggen of de ontdooiing gelukt is en dan worden we om 9u30 verwacht in het uz!! Sedert zondag ben ik dan ook begonnen met 3x per dag de 'vieze bolletjes' in te brengen..

Ik hoop zo dat deze keer DE keer wordt, dat we deze keer 'prijs' hebben!!

woensdag 23 juli 2008

Vandaag nog een dagje werken en dan heb ik een 10-tal dagen verlof! Morgen geven ze (eindelijk eens) mooi weer dus gaan we een dagje naar zee! Op bezoek bij iemand die daar woont en ondertussen een beetje genieten van het vakantiegevoel..

Van 't weekend hebben we ook al veel te doen! Zaterdag ben ik jarig en gaan Guy en ik, samen met zijn zus en haar vriend, een dagje gaan shoppen in Maasmechelen.. De zondag komt 'the family' dan om een stukje taart te eten en waarschijnlijk houden we 's avonds ook een BBQ!

Moet eerlijk zeggen dat ik toch even moet wennen aan de gedachte dat ik al 29 word!! Heb altijd gezegd dat ik voor mijn 30ste wou trouwen en 2 kindjes hebben... Nu het kan natuurlijk nog he maar dan moet het sowieso een tweeling worden en mag het nu niet te lang meer gaan duren:)

Ik voel bij mezelf dat ik best wel veel hoop gevestigd heb op deze poging! Ben blij dat we het nu toch eens met medicatie proberen en ik hoop echt dat dat het verschil gaat uitmaken...

vrijdag 18 juli 2008

Deze morgen naar uz geweest voor een echo! Alles ok, baarmoederslijmvlies was dik genoeg..

Ik moet gewoon blijven die progynova nemen en vanaf 27 juli komt de utrogestan erbij! De terugplaasting zou zijn voor woensdag 30 juli!

Hopelijk hebben we deze keer geluk en wordt het bloed laten trekken eindelijk eens echt een spannend moment:)

Voor de rest alles ok. Gisteren een zalige dag gehad! Uitslapen, dan even gaan shoppen en daarna massage en sauna.. Was echt genieten! Guy en ik hebben allebei een massage gehad en daarna hadden we 2u een privé-sauna, stoombad en bubbelbad ter beschikking! Voelde even alsof we op vakantie waren!

Dit weekend komt een 'oude' schoolvriendin van mij eten, samen met haar vriend en zondag moeten we naar de doop van Guy zijn petekindje! Het weekend zal weer veel te vlug voorbij zijn..

dinsdag 15 juli 2008

Gewone gangetje

Ondertussen gaat alles terug zijn gewone gangetje! Overdag gaan werken en 's avonds gezellig samen thuis. Aftellen tot ik in vakantie ben... En Flo, ondertussen genieten we inderdaad van de wittebroodsAVONDEN:)

Volgende week moet ik enkel dinsdag en woensdag werken en dan ben ik thuis voor een dag of 10! Gaan we ook mijn verjaardag vieren..

Wat onze UZ-pogingen betreft, vorige maand was er dus geen terugplaatsing wegens slechte ontdooiing en normaal zouden we deze maand ook moeten overslaan omdat het labo gesloten is net op het moment dat we een terugplaatsing zouden hebben..

Nu zagen we het echt niet zitten om weer een maand over te slaan dus heb ik naar het uz gebeld en hebben we beslist om deze poging met medicatie te doen. Dan kunnen we de terugplaatsing plannen net na het verlof van het labo! En dus sla ik nu 2 vliegen in één klap... geen 'verloren' maand en eindelijk eens een poging MET medicatie (wouden ze daarvoor nooit doen).

Dus nu neem ik sedert vorige week 3x per dag progynova en vrijdagvoormiddag heb ik een afspraak voor een echo!

Op naar een positieve zwangerschapstest deze keer!!

woensdag 9 juli 2008

Getrouwd!!

Ons trouwfeest van afgelopen zaterdag was echt fantatisch!! Het was echt de trouw die we allebei wouden en we hebben er dan ook met volle teugen van genoten!

's Morgens naar de kapster geweest en tegen de middag zijn we de bloemen gaan halen en dan doorgereden naar het restaurant waar onze viering en aansluitend ons feest zoud doorgaan.

We hadden daar ook een kamer gereserveerd, zodat we daar onze huwelijksnacht konden doorbrengen:), en daar hebben we ons dan op 't gemak omgekleed en alles klaargezet voor de viering.

Tijd om zenuwachtig te worden was er niet want de fotografen (ja ja ze waren met 2!) hebben ons goed anderhalf uur bezig gehouden met een heuse fotoshoot! Was wel tof om eens te doen en we zijn allebei heel erg benieuwd naar het resultaat...

Ondertussen was de priester en het grootste deel van onze gasten toegekomen en konden we beginnen met de viering.

De viering is heel goed verlopen! In een klein intiem zaaltje, wij zaten vooraan maar met ons gezicht naar de mensen. Het was allemaal heel persoonlijk, de priester vertelde vooral over ons en gebruikte ook altijd een mooie symboliek.

De getuigen en mijn papa werden er ook bij betrokken en enkele mensen (die wij uitgekozen hadden) hebben iets voorgelezen! Mijn broer en beste vriendin (die ook mijn getuige was) hadden zelf een tekst geschreven, en het was echt ontroerend om hen bezig te horen..

Aan het einde van de viering hebben we ook een klein geschenkje uitgedeeld aan elk van onze gasten. Iedereen vond het zeer geslaagd en iedereen was ontroerd op een of ander moment! Was fijn om zoveel liefde te voelen!!

Het eten was bijzonder lekker en meer dan genoeg!

Guy en ik hebben echt genoten van onze dag! We hadden ook niet zo veel mensen uitgenodigd, enkel onze familie en dichtste vrienden, wat maakte dat we ook echt tijd hadden voor iedereen!!

En zo zijn wij nu dus in onze wittebroodsweken.... Volop aan het genieten van elkaar en het getrouwde leven!! Alleen wel wat jammer dat ik maandag al direct terug moest beginnen werken maar ja, je kan niet alles hebben he:)

donderdag 3 juli 2008

Eindelijk tijd voor een update!

Eerst het minder goeie nieuws (dan kan ik in schoonheid eindigen)...
Ondanks al jullie lieve woorden en wensen, is dit 'm ook niet geworden!
De ontdooiing is niet gelukt, dus hebben we helemaal geen terugplaatsing gehad. We hebben embryo's ingevroren op dag 2 en andere op dag 3. Dit waren de laatste van dag 3 dus konden ze ook geen andere meer ontdooien. Waren waarschijnlijk die embryo's die ze al eens ontdooid en daarna terug ingevroren hadden.

Nu, we waren er niet echt ondersteboven van hoor. Natuurlijk was het heel mooi en romantisch geweest, maar had ook voor wat extra stress gezorgd rond onze trouwdagen en we zijn net terug van een paar dagen Frankrijk met een bezoek aan Euro Disney en anders had ik daar wel heel voorzichtig moeten zijn. We geloven volledig in de eerstvolgende poging als getrouwd koppel!!

En dan nu het andere, veel betere nieuws! Guy en ik zijn afgelopen vrijdag voor de wet getrouwd en het was echt een fantastische dag!! We hebben er allebei enorm van genoten!
Er was veel volk, het was een stralende dag en iedereen heeft het naar zijn zin gehad!

De burgemeester had er zijn werk van gemaakt met een gedichtje van Toon Hermans en een verwijzing naar onze blauwe ogen en verliefde lichaamstaal:)

Er was een groot applaus en veel rijst:) en dan is (bijna) iedereen nog meegekomen naar ons huis voor pannenkoekjes en wafels en sangria!

De dag was veel te snel voorbij! Gelukkig hebben we onze 'tweede' trouwdag nog! Nu zaterdag (5 juli) is het eigenlijke feest, met vooraf de viering met priester! Daar hebben we, eerlijk gezegd, wel wat stress voor. Wij moeten dan ook best wel veel zeggen tijdens die viering.

Toen we eergisteren thuis kwamen van Frankrijk, bleek ons huis helemaal versierd te zijn! Een groot spandoek en echt OVERAL ballonnen en slingers! Was leuk om thuis te komen!

Vandaag en morgen hebben we nog wel veel kleine voorbereidingen te doen voor zaterdag! Zal allemaal snel gaan denk ik..